تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۱۵:۱۴
جالب است ۰
ایجاد کریدور ویژه تجاری و گشایش خطوط اعتباری بانکی؛

راه‌اندازی برند مشترک ایران- ترکیه در حوزه فرآوری و بسته‌بندی زعفران

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، بر ایجاد کریدور ویژه تجاری بین ایران تاکید کرد.
راه‌اندازی برند مشترک ایران- ترکیه در حوزه فرآوری و بسته‌بندی زعفران
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین، دکتر حسین شیرزاد در نشست با هیأت ترکیه‌ای متشکل از مدیران ارشد و روسای اتحادیه‌های کشاورزی کشور ترکیه (NCTU)، گفت: سازمان مرکزی تعاون روستایی و شبکه اتحادیه‌های مرکزی و تخصصی تحت پوشش آن به آسانی می‌توانند در قالب تفاهم‌نامه‌های دوجانبه، مبادرت به ایجاد کریدور تجاری مبادلات کالایی و همچنین گشایش خطوط اعتباری مشترک از طریق بانک‌های مورد وثوق دو طرف کرده و با گسترش مراودات اقتصادی، بازی برد- بردی را با مشارکت هر دو کشور راه‌اندازی کنند.

وی با تأکید بر قرابت ساختاری میان شرکت‌های تعاونی ایران و ترکیه اظهار داشت: بهره‌گیری از تجارب نهضت تعاون ترکیه، دستاوردهای سودمندی برای تعاونی‌های ایران دربرخواهد داشت چرا که کشاورزی ما در حال گذار از وضعیت «تولید محوری» به بازارمحوری (Market-oriented) است که کشور ترکیه با موفقیت این مرحله را پشت سر گذاشته است.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی، با اشاره به این که ایران به لحاظ تاریخی و اقلیمی در برخی از محصولات همانند زعفران، دارای مزیت مطلق بوده و از نظر حجم تولید، حدود 90 درصد تولید زعفران کل جهان را در اختیار دارد، افزود: راه‌اندازی برند مشترک ایران- ترکیه برای فرآوری و بسته بندی زعفران، راهکار تجاری مفیدی است که نه تنها سود فراوانی برای هر دو کشور به ارمغان می‌آورد، بلکه باعث خروج انحصار تجارت این محصول از دست سایر رقبایی که با خروج غیرقانونی و بسته‌بندی مجدد زعفران ایرانی، این محصول را با برند تجاری خود در بازارهای بین‌المللی عرضه می‌کنند، خواهد شد.

وی با یادآوری عضویت مشترک ایران و ترکیه در اتحادیه بین‌المللی تعاون (ICA) و اصول جهانی تعاون خاطرنشان کرد: تعاونی‌های ایران و ترکیه می‌توانند با مشارکت یکدیگر کسب و کار سودمندی را در بخش تبادل کالاهای کشاورزی و تأسیس کریدور امن لجتسیک برای انتقال محصولات ترکیه به آسیای میانه، راه‌اندازی کنند.

شیرزاد با اشاره به این که ترکیه بسیاری از محصولات مانند زیره را از مبادی دیگر تهیه می‌کند در حالی که ایران به لحاظ اقلیمی یکی از بهترین گونه‌های زیره را تولید می‌کند، افزود: شیر خشک دامی و زرشک از دیگر محصولات ایرانی است که می‌تواند از طریق شرکت‌های تعاونی ایرانی به ترکیه صادر شود.

وی با تاکید بر آمادگی کامل سازمان و شبکه از اعضای هیات ترکیه‌ای درخواست کرد با تشکیل جلسات تخصصی و عقد تفاهم‌نامه بین اتحادیه‌های تخصصی کشاورزی، فصل جدیدی از همکاری‌های تجاری در بخش محصولات کشاورزی را آغاز کنند.

در ادامه این نشست نیکسارلی، مدیرعامل اتحادیه ملی تعاونی‌های ترکیه نیز ضمن استقبال از پیشنهادهای رییس سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران از کلیه فعالان اقتصادی ایران دعوت کرد تا از نمایشگاه اختصاصی تولیدات شرکت‌های تعاونی ترکیه که در دسامبر سال جاری در این کشور برگزار خواهد شد، بازدید کنند.

گفتنی است؛‌ نشست مشترک هیأت ترکیه‌ای متشکل از مدیران ارشد و روسای اتحادیه‌های کشاورزی کشور ترکیه (NCTU) با دکتر شیرزاد، معاون وزیر و رئیس هیات مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، معاونین فنی و اجرایی، توسعه تعاونی‌ها، تشکل‌ها و نظام‌های بهره برداری و همچنین جمعی از مدیران عامل اتحادیه‌های سراسری تعاونی‌های روستایی و کشاورزی در سالن جلسات این سازمان برگزار شد.

https://sarmayegozarionline.ir/vdca0unm.49nao15kk4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین